Gebouw met stalen gevel, North Plympton, Zuid-Australiƫ

Australiƫ

Eervolle vermelding
  • image description
  • image description
  • image description

Manuele Engineers wilden een duidelijk statement door een complexe staalconstructie te laten zien, versterkt door contrasterende thermisch verzinkte wandpanelen tegen een RHS-steunframe. De duurzame en onderhoudsvrije aard van thermisch verzinken op zeer complexe en ingewikkelde constructies zal tot ver in de toekomst lelijke roestplekken voorkomen.

Omwille van het “meccano”-type constructie van de gevel die vereist is om de verschillende onderdelen te kunnen combineren, waren de toleranties zeer klein. De uiteindelijke toleranties bedroegen amper enkele millimeters, dit met het oog op het hydraulisch draaien van een aantal van de wandpanelen.